Tidlös arkitektur
i klassisk miljö

I Kulturkvarterets historiska omgivning är det viktigt att en ny byggnad smälter in i miljön och på ett naturligt sätt binder samman grannhusens 1800-talsklassicism och pampiga jugend från 1904. Kulturkvarteret är en femvåningsbyggnad i ljus puts vars fasad mot Stora Algatan förenar en stram arkitektur med ett flertal inslag som skapar liv och variation – mest påtagligt i form av de balkonger, spanska balkonger och burspråkets 2,3 meter höga fönster som från golv till tak öppnar upp huset mot Kulturens lummiga grönska. Kvalitetskänslan fortsätter i detaljerna med en sockel av sandsten och kopparbeläggning vid entrén och i takfoten. In mot den lugna och klosterträdgårdsinspirerade innergården bjuder huset på fyra uteplatser och ett flertal balkonger. Högst upp utgör etagevåningens takterrass kronan på verket med fenomenala vyer över takåsarna.
[wpgmza id=”2″]

Njut av stillheten
i trädgården

Kulturkvarterets trädgård är inspirerad av de klosterträdgårdar som fanns i kvarteret under medeltiden. I denna uppdaterade form planteras växter vars färger, former och dofter ger intrycket av en egen grönskande värld när man kommer in från gatan.

Klassiska material åldras vackert

I materialvalen prioriteras det klassiska och tidlösa, vilket betyder smågatsten och trädäck av kärnfuru – material som har långt liv och åldras vackert. Ett magnoliaträd passar extra fint i den klassiska Lundamiljön och intill finns en gemensam uteplats.

Välkomnande uterum

De privata uteplatserna avgränsas av spaljéer med klätterväxter och hela trädgården inramas av en bokhäck som ger känslan av ett grönt och välkomnande uterum. Den mindre ljusgården fungerar som en grönskande glänta där man kan följa årstiderna från sitt fönster.

Toppmodern teknik
i medeltida miljö

Att på ett smidigt sätt lösa moderna krav på effektiv bilparkering är en utmaning i denna gamla kulturmiljö. Lösningen finns i smart teknik. Kulturkvarteret får en av Sveriges modernaste bilparkeringslösningar med ett halvautomatiskt garage som enkelt placerar bilen i garaget och ger en optimalt platsbesparande planlösning i den medeltida miljön. Tekniken är välbeprövad internationellt och levereras av ett tyskt företag.

De boende i Kulturkvarteret disponerar över 16 bilparkeringar. Cykelparkering med plats för ca 60 cyklar inomhus erbjuder dessutom gott om plats för husets cyklar, med bekväm tillgänglighet från gatan och direkt utgång från parkeringen till hissen.

Andreas Hansen

Fastighetsmäklare
0707 - 74 89 75
andreas.hansen@fastighetsbyran.se